Om Oss

Företagspresentation

Företaget grundades 1999.
Staffanstorps Städ & Kemtvätt är ett familjeföretag som erbjuder städrelaterad hjälp till både privatpersoner och företag. Ni får direktkontakt med såväl ägare som medarbetare och vårt mål är att hjälpa er att få en ren och trivsam arbetsmiljö. Ni som kund är den viktigaste personen i vår verksamhet och vi utgår alltid från era behov och önskemål. Vi etablerar en personlig relation till dig och anpassar servicen efter just den hjälp som ni önskar och behöver.

Vi har flera års erfarenhet inom städbranschen, något som vi är måna om att ta vara på, såväl från ledningens sida samt hos medarbetarna. Vi tar hjälp av den bästa utrustningen på marknaden för att alltid kunna erbjuda tjänster av garanterat hög kvalitet – hand i hand med en medveten miljöpolicy.

Alla våra medarbetare genomgår en introduktionsutbildning. I denna ingår bland annat teoretiska och praktiska kunskaper om kemikalier och rengöringsmedel, städmetoder och ergonomi.Allt för att de tjänster som vi levererar ska leva upp till era och våra högt ställda förväntningar och för att ni som kund ska kunna känna dig trygg och ha förtroende för oss som leverantör.

Kemtvätten grundades 2009
Vår Kemtvätt är tvätteriet som erbjuder allt ni kan önska er, som företag eller privatperson. Vi har maskiner för både kemtvätt och vattentvätt. Vi avfläckar och lagar, tumlar, stryker och manglar. Vi tar emot allt från bröllopsklänningar och kostymer via pälsar och sofföverdrag till gardiner och mattor. Tyg, skinn och päls. Arbetskläder, dukar, handdukar …

Ni behöver inte komma till oss – vi kan komma till dig. Vi hämtar och lämnar tvätten där ni finns – hemma eller på er arbetsplats.

Vår tvättmäster heter Per Nilsson och har med sig tvätt kunskaperna sedan barnsben.

Personalpolicy

Våra lokalvårdare är de viktigaste vi har.Det är de som utför jobbet åt våra kunder och därför fäster vi stor vikt vid deras kunskap och inställning till sitt arbete. En utbildningsplan finns för företaget där vi har utbildning på städmaskiner, kemikalier och städmetoder tillsammans med våra partners

Kriterierna vi använder för att anställa personal är:

 • Den sociala kompetensen
 • Intresse för arbete
 • Tidigare arbetsgivare
 • Ev. städutbildning
 • Kunskap om städkem och ergonomi
 • Maskinkunskap
 • Körkort för bil
 • Kontroll mot brottsregistret
När medarbetaren är anställd:

 • Introduktion i företaget (ca: två veckor)
 • Kompletterande utbildning
 • Uppföljning av vår medarbetare
 • Den anställde får efter två månader sammanställa för- och nackdelar med arbetet
 • Löpande utbildning

Miljö & Kvalité

Miljön är viktig för alla och ingår i vår policy att värna om.
Vi arbetar ständigt med att utveckla vår kompetens och våra arbetsmetoder.

Vår övergripande inriktning är att hushålla med naturresurserna och att begränsa negativ miljöpåverkan.
Vi använder så långt det är möjligt miljömärkta produkter.

Medlemskap i Almega och Svenskt Näringsliv

Staffanstorp Städ AB 556601-9211 är ansluten som medlem i ovanstående organisationer och bunden av avtal avs. Serviceentreprenadföretag och Specialserviceföretag med motparter Fastighetsanställdas Förbund, SEKO, Kommunalarbetarförbundet, Unionen och Ledarna fr o m 2000-07-01.

serviceentreprenorerna
svensknäringsliv